A 2008-2009-es válság idején is az előremenekülés stratégiáját választottuk, jelenleg szintén így gondolkozunk – indokolja az új szerszám kifejlesztését Bálint Zoltán, a Lovász Kft. szerszámkereskedelmi üzletágának vezetője. Már a koronavírus előtt elkezdtük bővíteni az értékesítői létszámunkat, mert az elmúlt években csökkent az e területen dolgozók aránya. Elkezdtük a brandünk erősítését, és ebben a jövőbeni céljainkat és fejlődésünket látjuk. Ide tartozik, hogy a gyártásra is hangsúlyt helyezünk, mert a tapasztalataink alapján igény van az új szerszámokra. A Lovász Kft. már 40 éve dolgozik a szakmában, ez idő alatt mindig a folyamatos fejlődés volt a célja, mindig igyekezett hangsúlyt fektetni arra, hogy ne kereskedőként, hanem szakértőként gondoljanak rá az ügyfelek. A meglévő tudásunkból kezdtünk el építkezni a gyártás területén is.

Olyasmit kerestünk, ami hiányzik a portfóliónkból, és többet tud nyújtani, mint ami eddig a rendelkezésünkre állt. A keményfém szerszámok piacán csak a mikroszerszámok – 3 mm átmérő alatt, ha nagyon kibővítjük, akkor 6 mm – esetében tudtunk igazán érvényesülni. Sok esetben az ár-érték arány miatt kevésbé volt vonzó az ügyfelek számára a jelenlegi rendszer. A távol-keleti termékek ma már minden területen megjelentek, és bár minőségük nem az Európában megszokott, a látszólagosan kedvezőbb árral sok esetben versenyre kelnek a kiváló minőségű szerszámokkal is.

A portfóliónkból a legtöbbet hozzuk ki, de emellett muszáj a saját lábunkra állni. Az új termékünket nem fogják Ázsiából behozni, ezt a technológiát nehezebb lesz lemásolni; ha mégis sikerülne, addigra mi már a fejlesztés egy következő fázisában fogunk tartani. Egy adott típusú megmunkálásra kezdtünk el tesztelni különböző élszámú szerszámokat, és azt vettük észre, hogy az ötélű eszköz – ami teljesen saját know how – több felhasználási lehetőséggel bír, és a legtermelékenyebben ezzel tudunk dolgozni. Nem egy anyagra koncentráltan fejlesztettük, illetve hiánypótló szerszámként jelenik meg a piacon.

A nehezen megmunkálható anyagokhoz ajánljuk ezt a szerszámot, melynek használatával nem kell kompromisszumokat kötni az ügyfeleknek. Azaz: tud dolgozni horonymarással, palástmarással, illetve simítani is lehet vele, emellett pedig kiváló élettartamot produkál. Acél és öntvény esetében is minőségi munkát végez. A szerszámokhoz mindig biztosítjuk a szakértelmünket is, tehát a megfelelő használatot sajátíthatják el az ügyfeleink.

Ugyanakkor egy olyan programon is dolgozunk, amivel azonnal, a helyszínen ajánlatot tudunk adni a megrendelő szempontjából optimális szerszámra. Ha a katalógustermék nem odaillő, akkor az alkalmazásunk segítségével nyújtunk megoldást. Szerintünk az éri el a legjobb eredményt, aki a leggyorsabban biztosítja a legjobb terméket, mert fontos, hogy minőségi, hosszú élettartamú szerszámot adjunk az ügyfelünk kezébe. Adott feladathoz biztosítunk egyedi szerszámot a felmerülő igények szerint például egyedi átmérő, egyedi hossz (l/d viszonyában ill. teljes hossz), kúpos kivitel, egyedi sarokrádiusz, aláköszörülés stb.

Termékeinket gyulai raktárunkban készletezzük, standard katalógus termékeink azonnal elérhetőek, speciális termékeinket a megrendelést követően gyártjuk le. A célunk az, hogy belföldön árusítsuk a szerszámainkat, majd az, hogy külföldön is elérhetőek legyenek. (A cikk a NEW technology magazinban jelent meg)

További információért kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!